hanzmirck

info en contact

Hanz Mirck (Zutphen 1970) debuteerde in 2002 met de bundel Het geluk weet niets van mij, die werd genomineerd voor de C.Buddinghprijs. Voor zijn tweede bundel Wegsleepregeling van kracht (met een cd met de Guus Tangelder Bigband) ontving hij de J.C.Bloemprijs. Hierna publiceerde hij de bundels Archiefvernietiging en Met andere ogen; de weerslag van zijn stadsdichterschap van Zutphen. Zijn gedichten werden opgenomen in tientallen bloemlezingen en gelegenheidspublicaties en tijdschriften. Ook schreef hij een roman, Het Godsgeschenk en maakte hij gedichten voor kinderen (o.a. opgenomen in Querido’s Poëziespektakel. Naast eigen werk maakte hij vertalingen van Engelse en Duitse poëzie, onder andere van Seamus Heaney en Nick Flynn. Momenteel werkt Mirck aan een vijfde bundel en een tweede roman.

Vier jaar lang schreef hij actualiteitsgedichten voor de VPRO radio, momenteel voor EO’s Dit is de dag. Ander literaire werkzaamheden omvatten het geven van creatieve schrijfcursussen, workshops, coachings. Recensies van zijn hand verschenen in Krakatau en Parmentier, en op http://www.decontrabas.com. Hij begeleidde vele dichters als redacteur, presenteert, interviewt, organiseert. En treedt op! Op dit blog kun je vinden waar en wanneer.

Op 31 januari 2014 zal hij officieel aangesteld worden als stadsdichter van Apeldoorn en is daarmee de eerste dichter in Nederland die twee steden als stadsdichter op zijn naam heeft staan.

Wilt u Hanz Mirck boeken voor een optreden? Stuur dan een mail aan info@sss.nl 

Wilt u Hanz Mirck een bericht sturen? Gebruik het mailformulier hieronder.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: